Следвайте Гласове в ТелеграмХората са гласували за партии, които са обединени

...
Следвайте Гласове в ТелеграмХората са гласували за партии, които са обединени
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Паметникът се разглобява така, както е сглобен

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Хората са дали своят вот за партии, които са обединени за демонтажа на Паметника на руската войска. В Берлин не е имало референдум за бункера на Хитлер ", сподели кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков в утринния блок на Нова тв.

Той цитира и един от скулпторите на монумента, съгласно който той не би трябвало да се извисява в центъра на София, тъй като е знак на окупаторите.

  " Подкрепям регионалния шеф Вяра Тодева. Дори против тези, които споделят, че тя работи постепенно и плахо. Тези фигури би трябвало да бъдат съхранени. Всичко е законно ", безапелационен е Трайков.

Според него паметникът се разглобява по същия метод, както е съединен, а за парка след демонтажа му има доста хрумвания.

Процедурата за това къде да бъде изместен Паметникът на Съветската войска са ненужно дълги, счита Трайков.

„ Не съм специалист, очевидно по този начин би трябвало ”, уточни той и добави, че се вършат геофизични разбори на площадките, където да се експонира монументът.

По думите му паметникът би трябвало да бъде изложен някъде покрай настоящето му местонахождение, а не „ в другия завършек на България ”. „ Аз, да вземем за пример, бих желал да заведа децата си да го видят ”, призна районният кмет.

" Може би трябваше да разбираем всичко в елементи, преди да стартира рязането на монумента ", сподели още Трайков за напрежението към паметника. Той предвижда, че когато монументът към този момент го няма, Българска социалистическа партия и ПП-ДБ може да сближат позициите си в Столичния общински съвет.

Инфо: epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР